PRIZNANIA #10

Pôvodne som mala v pláne publikovať priznania ako novoročný špeciál, ale akosi som sa s jednou myšlienkou pri ich tvorbe tak veľmi rozpísala, že text bol vhodný na samostatný článok: "TO ČO NA SEBE MUSÍM ZMENIŤ". Úprimne, bola som prekvapená koľko pochopenia sa mi dostalo, hoci ide o odhalenie zraniteľných miest. Dúfam, že aj túto "zvyšnú časť" priznaní budete brať s nadhľadom a otvoreným srdcom, lebo mojím cieľom je ukázať vám kúsok seba - nie však pobúriť či nahnevať. 


1. Ak niekoho cudzieho pri priamom kontakte pozdravím, poďakujem mu, či sa lúčim, vždy sa automaticky pokloním. Som si istá, že ide o deformáciu z intenzívneho vnímania ázijskej kultúry, nakoľko neustále sledujem japonské a kórejské influencerky, japonskú kinematografiu, anime a pod. Je to pre mňa teda úplne prirodzená reakcia.


2.  Od narodenia, mám v ľavom oku jemne rozpitú pigmentovú vrstvu dúhovky. 


3. Mám problém s udržaním pozornosti. Nedokážem sa dlhodobo sústreďovať na jednu činnosť a byť pri nej pokojná. Kvôli tomuto si zo začiatku moje okolie muselo myslieť, ako ma nebaví "ich počúvať", lebo stále niečo robím, ale pravdou je, že pri neaktivite sa vo mne kulminuje akási hystéria. 


Nejde o typické ADHD, skôr o vnútorné výčitky, aby som robila aj niečo aktívnejšie. Nie som preto nikdy a vlastne ani u nikoho kamarátka v roli "bútľavej vŕby", to skôr ja mám vo všetkých navôkol také tiché utiahnuté typy, ktoré počúvajú mňa. Vždy to ale bolo tak, že som potrebovala svoje "obecenstvo". Hihi. 


4. Jedna časť mňa je neobyčajne detská (nie detinská). Veľa sa jaším, bláznim, skáčem, hopkám si,  naťahujem sa s kamarátmi, nahlas sa smejem a potrebujem veľa túlenia. 


5. Som veľmi kontaktná. Bežne si od ľudí držím obrovský odstup a do svojho bezpečného priestoru nepúšťam takmer nikoho, preto cudzí človek alebo niekto koho nemám rada sa ku mne nesmie priblížiť, nieto sa ma ešte dotknúť. Akonáhle však ide o priateľov, tak som častokrát na niekom zavesená, pridržiavam sa, objímam sa...takýmto spôsobom totiž vyjadrujem svoje "mám ťa rada". Komunikujem cez dotyk a očami. Aj v jazykoch lásky na mňa sedí model vysokej kontaktnosti s kombináciou potreby uisťovania ma slovne, že ma partner ľúbi - priateľ/ka má rád/a. 


6. Nemám rada zmeny. Aj keď milujem spontánne rozhodnutia, vždy sú vo svojom jadre poistené vysokým komfortom, bezpečím, alebo aktuálnou túžbou. Avšak pri predstave, že by som sa raz mala odsťahovať do iného bytu, zmeniť partnera, alebo opustiť pracovné prostredie, ktoré mi vyhovuje  -by som sa úplne zrútila, kým by som sa neadaptovala na nové podmienky.


7. Nič na svete ma nedokáže nahnevať viac ako ľudská hlúposť, drzosť, absencia empatie, opovážlivosť a závisť.


8. Aj keď som silný a úzkostlivý introvert, viem sa v regulovanej spoločnosti cítiť veľmi dobre, naplnene i odovzdane. 


9. Neuznávam používanie mikrovlnky.


10. Medzi rokom 2018-2020 som veľmi intenzívne pracovala s tvorbou textu vo svojom školskom, voľnočasovom a predovšetkým pracovnom živote. Keď som však prvýkrát pocítila v práci silný syndróm vyhorenia, tak som sa na textovú tvorbu či jeho editáciu nedokázala ani pozrieť. Až tak veľmi ma každodenná tona slov, ktorá prešla mojimi očami začala skľučovať, že som  sa dokonca začala sama mýliť v skloňovaní, či tvarosloví. Bohužiaľ mi to zostalo a občas sa mi to stáva aj dnes, hlavne ak cítim stres.


KDE VŠADE MA MÔŽETE SLEDOVAŤ?


MÔJ NOVÝ E-SHOP: KAEN

Žiadne komentáre

Back to Top