PHOTO DIARY: BERGAMO, MILÁNO

Vždy začiatkom jesene mám pocit, že potrebujem náhle na pár dní zmeniť miesto, kde by som si našla novú bezpečnú zónu, ktorá je ďaleko od všetkého. Nejde o útek, pretože ja skutočne zbožňujem svoje prostredie - celý môj domov, ale akosi začínam od októbra vnímať určitú mrzutosť či pasívnu agresivitu v spoločnosti. Možno je to spôsobené včasnejším západom slnka, chladom, alebo obdobím nekonečnej rutiny v povinnostiach, no som na negatívne vibrácie veľmi senzitívna. Kúpili sme preto spontánne letenky a vzdialili sme sa.



Nikdy predtým som nebola v Miláne, preto stráviť opäť predĺžený víkend v obľúbenom Taliansku, sa zdal byť výborný nápad. Moja motivácia navštíviť toto mesto spočívala aj v možnosti nájsť luxusné galantérie s exkluzívnymi látkami kvôli KAEN a jedlu. Jedlo je skutočne veľkým lákadlom, pretože na každom rohu nájdete to najchrumkavejšie pečivo, najvoňavejší olivový olej a tú najlepšiu mozzarellu či paradajky. Ak ešte máte v zálohe aj tip na skvelé reštaurácie s vysokým gastronomickým zážitkom, tak výlet učite dopadne nad očakávania dobre. 



Tak veľmi som bola očarená z krásneho počasia a prostredia, že prvé dni mi ani nenapadlo čokoľvek zdokumentovávať. Naozaj, užívala som si každú jednu spoločnú chvíľu. Počas jedného dňa, sme zavítali do neďalekého historického mestečka Bergamo. Vôňa sladkých koláčov sa z kaviarní niesla celými tradičnými uličkami, ktoré nás neskôr priamo zaviedli na samý vrchol Bergama, do stredovekého starého mesta Città Alta.





Takýto zelený výhľad, sa nám naskytol z nádvoria filozofickej fakulty, ktorá sa nachádzala na začiatku starého mesta.




Celé centrum Città Alta pôsobilo skutočne stredovekým dojmom. Okolie je obkolesené starými hradbami zo 16. storočia. 





V srdci Città Alta sa nachádza mnoho zaujímavých pamiatok vrátane baziliky Santa Maria Maggiore s pozlateným interiérom.



Vo vnútri kostola bola aj uzatvorená časť, ktorú práve opravovali. Cez sklo však bolo možné aj nadiaľku sledovať, ako reštaurátori obnovujú poškodené prvky.


Keď sme zo Città Alta odchádzali, zvolili sme cestu ponad hradbami. Tá nám podarovala prekrásny výhľad na celé Bergamo. 




KDE VŠADE MA MÔŽETE SLEDOVAŤ?

MÔJ NOVÝ E-SHOP: KAEN

Žiadne komentáre

Back to Top