Som namyslená!

Neviem či sa mi to len zdá, ale uvedomujem si, že ľudia majú neuveriteľne veľký problém prijať, pochopiť a stotožniť sa s podnetmi, ktoré akosi prirodzene v živote prichádzajú.
Každý človek je svojim spôsobom špecifický, pretože sa narodil do konkrétneho štátu, miesta,  rodiny, v rozličnej dobe, v rôznom súrodeneckom poradí s inými zvykmi, tradíciami, výzorom či vkusom.

Každý človek si prešiel životnými udalosťami, úspechmi aj pádmi, ktoré ho formujú a vytvárajú samostatnú osobu. - A je to tak v poriadku, pretože osobnosť človeka tvorí veľký počet rôznych faktorov, ktoré ovplyvnia jedincovo vnútro už naveky a nič sa na tom nezmení. Je už len na ľuďoch, či to nastavenie a pôsobenie na nich reaguje v pozitívnom alebo negatívnom náboji. Avšak nepríde mi spravodlivé, aby mal človek právo hodnotiť, posudzovať a označovať osobu podľa svojich štandardov s tým, že nedokáže ani použiť správne výrazové prostriedky.
Je to ponižujúce, a ešte v prípade ľudí, ktorí majú mentalitu posunutú úplne inde si dovolia ma ohodnotiť že som namyslená, arogantná, a že ich nespokojnosť prameniaca z mojej existencie je spôsobená mnou, mojim správaním a tým, že si určujem ako veci v mojej domácnosti budú.
Aby som ujasnila veci na pravú mieru, byť namyslený a vedieť s radosťou či zdravou hrdosťou povedať že: 

  • mám úžasných rodičov (podľa mňa to je sen každého dieťaťa). Štýlovo sa obliekajú, nosia Conversy, radi si pustia Selenu Gomez, sú neuveriteľne šikovní po pracovnej stránke, majú veľa úprimných priateľov, ktorí by za nich dali život. Mňa vychovávali s veľkým rešpektom a úctou k mojej osobe. Vždy mali na mňa veľké nároky a očakávania, ktoré prirodzene prichádzali s ich postojom k mojej osobe. Nikdy sa ku mne nesprávali ako k dieťaťu,  (aj keď som chodila do škôlky) ale ako k rozumnému jedincovi. Viedli ma k samostatnosti, k argumentácií, k schopnosti si všetko inteligentne odkomunikovať, akceptovali smer akým sa chcem posúvať, partnera akého som si vybrala, skorú svadbu. Budú mi akceptovať aj skoré tehotenstvo, budú vždy pri mne, pomáhať mi a posúvať sa ďalej spolu so mnou. Vždy medzi nami panovala akási prirodzená dôvera pre osobný rozvoj
  • som rada aká som, a že moje záľuby sú prospešné. Som rada, že viem variť, že Adam zje hneď celý hrniec obedu s úprimnými slovami, že mu nikde nechutilo tak ako u nás doma 
  • som rada, že v mojom veku mám milý a chutný byt, v ktorom panuje tá najväčšia harmónia a pokoj aký si môžete predstaviť
  • že mám skvelého a milujúceho partnera, ktorý si ma neberie z núdze, pretože sa v posteli pošmykol ale zo skutočnej lásky
  • som rada, že dokážem byť zamilovaná. Že viem, aké to je ľúbiť, aké to je budovať vzťah. Už to vôbec nie je štandardom. Pretože niektoré  ženy dnešnej doby sú z ich závisti a neprajnosti citovo úplne vyprahnuté
  • sme všetci zdraví a spokojní
  • sa mi darí v škole aj práci, pretože sa snažím...
...a mnoho iného. Nevidím nič zlé na tom, že tieto holé fakty ktoré (s výnimkou dneška) nikde nespomínam, ale sú očividné by mali byť dôvodom toho, že mi pripadne označenie namyslená.
To, že sa s niekým nemienim dohadovať o nepodstatných veciach alebo, že sa nemám záujem stretávať s ľuďmi, pri ktorých si jednoducho nemáme čo povedať - je namyslené?!
Kde ma spoločnosť vyčerpáva, lebo sa musím  usmievať a tváriť, že je všetko v poriadku pričom by som najradšej po nich hodila topánky je neprospešné pre mňa aj ich. Načo vytvárať nepokoj, keď čas sa dá zúžitkovať inak. To, zo mňa činí chladnú?!
Rovnako, ako keď niekto kto u mňa v minulosti už dávno stratil rešpekt, lebo nezvládal základnú povinnú situáciu, ktorá bola v jeho rukách nemôže očakávať, že budem mať v budúcnosti akúkoľvek snahu o prejavenie úcty. To, zo mňa robí arogantnú?!

Je mi jedno, či s mojimi zásadami má problém muž, alebo žena. Či je v mojom veku alebo starší, v akom je  záväzku ku mne, či má 10 vysokých škol alebo ani jednu. Avšak platí len jedno.
Kto raz a opakovane naruší sebecky, kvôli vlastnej frustrácií môj pokoj, už NIKDY sa nestane jeho súčasťou. 

3 komentáre

  1. O mně si řada lidí myslí, že jsem arogantní, namyšlená a chladná, ale už se snažím to neřešit. Stejně s tím nic neudělám, předsudky byly, jsou a budou. Já si sednu jen s lidmi, kteří jsou povahově podobní mně, jakmile na mě začne mít někdo kecy, že jsem taková a maková, tak ho začnu rychle nesnášet. Důležité je, že naši blízcí vědí, jací opravdu jsme. :)

    L E N K A

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ano, avsak niekedy sa jedna o specificku skupinu ludi kt sa nedokazes zbavit a v tom pripade je to obcas horsie, ale nic nie je nemozne :)

      Odstrániť

Back to Top