Zvrátená slepota

Často nedobrovoľne prichádzam do kontaktu so spoločenstvom, ktoré síce na prvý pohľad môže pre niekoho pôsobiť až idealisticky, no v momente ako sa pozorne pozriete do tváre a prepojíte svoje vnímanie s pocitmi vyžarovania, kamenné masky nečakane praskajú a odhaľujú znepokojivý fakt, že ľudia čím ďalej tým menej dokážu vnímať prirodzené pocity.
Radosť. Nadšenie. Vďačnosť. Prajnosť.
Je to smutné, pretože podvedome simulujúce ilúzie ich nútia predvádzať časť z nich, aby sa naplnila aspoň povrchová stránka ich možného bytia.  No už ani toho nie sú v skutočnosti schopní. Charakter sa stráca spolu s originálnou individuálnosťou a vy vidíte v každej sekunde usmievajúce sa tváre s prasklinami, ktoré nezrozumiteľným šepotom a ostrým prstom označujú smer vašej prítomnosti.

Premýšľam dlhú dobu nad tým, prečo sa vnútorná otupelosť dokáže šíriť po ľuďoch ako vírus sieťovitou formou a to dopomáha k smutným vibráciam, ktoré si privlastňujú a považujú ich za svoje pocity. Svet je smutný, a ani nedokáže popísať dôvod prečo. No je to tak  jednouché. Ľudia si priveľmi pripúšťajú zo zvedavosti do života problémy druhých, ktoré následne analyzujú, stotožňujú sa s nimi a i keď je to ťažko pripúšťajúce -tešia ich. Ale nie skutočne. Pravdou je, že presne v tejto chvíli nastáva moment zvratu, kedy človek svojím potešením získa v mysli pocit opakujúcej sa výzvy, ktorá ho ženie za neexistujúcim cieľom. Vedia, že ten cieľ nie je ich, že nemajú naň právo či dosah...no aj tak veria bez zamyslenia v svoju chorú  túžbu. Nechcú vidieť to čo je skutočné, ale to čo je prijateľné a podporujúce živenie umelo vytvorených predstáv a predsudkov, voči nenahmatateľnej bytosti. Emócie sa vytvárajú nasilu, vdychujú do seba život vďaka negatívnym preludom ich vlastnej hlavy. 
To v sebe nesú slepotou popraskané masky. 

2 komentáre

  1. Ak by ľudia neriešili problémy ostatných ostalo by v ich živote prázdno, ktoré by musel vyplniť aktivitou, čo sa samozrejme nikomu absolútne nechce. A tak radšej rozoberáme jeden druhého a stresujeme sa problémami iných ľudí. :-) Nemyslím, že toto sa niekedy na ľuďoch zmení. Mimochodom sick photoshop. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Back to Top