MOJE SKINCARE PRODUKTY

Moja pleť je veľmi premenlivá (zo šupinato-suchej pokožky odrazu do mastnej so sklonom k akné) a háklivá nie len na produkty, ale i prostredie, psychický stav, stravu, môj pitný režim etc. Práve od tohto problému sa odvíja aj pravideľnejšie obmieňanie výrobkov, pri ktorých sa snažím nájsť tie - aktuálne vyhovujúce. Avšak v prípade niektorých nedekoratívnych produktov si všímam, že napriek tomu množstvu uplynulých rokov, majú v mojej skincare rutine, neustále svoje špeciálne miesto. A aké to sú?


Značku Mixa som spoznala niekedy začiatkom minulého roka, kedy som si potrebovala v Dm-drogérii  rýchlo zakúpiť upokojujúce pleťové mlieko. Za túto náhodu som nesmierne vďačná, lebo Mixa sa stala ultimátne mojou najobľúbenejšou značkou ponúkajúcou nedekoratívnu kozmetikou. To, čo si na nej vážim asi azda najviac, je neskutočne neutrálna/príjemná vôňa jej produktov. S parfumáciou v beauty odvetví, mám nesmierny problém - teda nájsť výrobok čo mi "nesmrdí" je zázrak. Mixa je ale dôkazom, že sa dá príjemné spojiť s užitočným, preto vám v článku predstavím hneď niekoľko skvelých stálic.


MIXA ATOPIANCE: UPOKOJUJÚCI A ČISTIACI OLEJ NA VLASY A POKOŽKU SO SKLONOM K ATOPII.

Od teenagerstva trpím v zime na silný ekzém v oblasti záhybov (najčastejšie okolo celého podpazušia) a používať tradičné bezobalové mydlá je vylúčenou voľbou - kvôli sklonom k vysúšaniu pokožky. Práve Mixa má vo svojej rade šampón s vyživujúcimi účinkami, ktoré upokojujú podráždenie. A naozaj, tento gél, je ten najšetrnejší sprchovací prípravok, aký som kedy vyskúšala. Nielenže pokožku upokojuje a je hypoalergénny, ale je aj vhodný ako pre deti, tak i dospelých. 

MIXA OPTIMAL TOLERANCE: ODLIČOVACIE MLIEKO

Odličovacie mlieko čistí pleť bez drhnutia, teda citlivá pleť, ktorá ma sklony k podráždeniu bude dostatočne hydratovaná a upokojená. S mliekom na vatovom tampóniku si pokožku pretieram vždy ráno po zobudení, a aj večer po starostlivom odlíčení (a pred nočným krémom).


POZRI AJ NA MOJE YTB VIDEO: MAKEUPOVÁ RUTINA


ASTRID AQUA BIOTIC: ČISTIACA PLEŤOVÁ VODA PRE CITLIVÚ POKOŽKU

Tento čistiaci prípravok obsahujúci pantenol veľmi často striedam s čistiacou vodou od GARNIER. Oba produkty sú vynikajúcou (nemastnou) alternatívou pre každodenné používanie. 


ZIAJA GOATS MILK: OČNÝ KRÉM PRE SUCHÚ PLEŤ

Očná starostlivosť ošetruje pleť očného okolia a dodáva jej potrebnú výživu a hydratáciu. Vyhladzuje aj linky či jemné vrásky nakoľko obsahuje vitamín E - čo je účinná látka na spomalenie starnutia pokožky. 


BIONE COSMETICS: FACE AND BODY OIL

Telový olej používam prevažne na tvár v období, kedy sa mi začínajú tvoriť suché miesta. Olej vmasírovávam do pokožky cez 10 minút, čím sa odstránia odumreté časti, zároveň sa olej vpije do pleti a zanechá ju hydratovanú a vláčnu. Tento postup robím vždy na záver v nedeľu, kedy mám svoju "beauty chvíľu". 


ASTRID POMÁDA: HOJIVÝ ZÁZRAK NA PERY S VITAMÍNOM E

Táto pár-centová pomáda na pery je v mojom živote cez 20 rokov. Rodičia mi s ňou natierali pery a vyšúchaný nos zo smrkania celé detstvo. Preto mi príde úsmevné, že sa moja rutina ani po rokoch s týmto liečivým zázrakom nezmenila. Zrejme za to môže aj fakt, že môj zlozvyk "hryzenia si do pier" keď som nervózna stále pretrváva. Každý jeden večer si teda pred spaním natriem pery hrubou vrstvou. Ráno sú už ucelené, zahojené a vyživené. Tú väčšiu tyčinku (čo je na fotke) používam každý deň ráno i večer na natieranie spomínaných ekzémových častí - a veľmi mi pomáha. Vďaka nej sa v noci už nezobúdzam na bolesti pokožky, nakoľko tá rýchlosť hojivých účinkov je  naozaj neuveriteľná.


MIXA HYALUROGEL RICH: HYDRATAČNÝ DENNÝ KRÉM S KYSELINOU HYALURÓNOVOU

Tým, že o 5 mesiacov budem mať 25 rokov, na svoju pleť dbám za posledný rok oveľa starostlivejšie. Darmo, pokožka sa mení, pleť začína starnúť a preto je dôležitá prevencia pred nechcenými linkami a vráskami. Jednou z možností ako spomaliť starnutie je práve HYDRATÁCIA pokožky. Pokožka teda musí byť zvláčňovaná / premasťovaná krémom, aby sa tak predišlo tvorbe trvalých vrások. Ja som objavila pred rokom dva celkom senzačné a na vôňu jemné krémy, opäť od značky MIXA. Denný krém zanecháva pokožku zvlhčenú, bez pocitu pnutia. Zjemňuje pleť, neupcháva póry a zamedzuje jej vysúšaniu. Stačí si na tvár naniesť ráno menšie množstvo,  a hydratácia bude účinkovať po celý deň.


MIXA HYALUROGEL NIGHT: NOČNÝ KRÉM S KYSELINOU HYALURÓNOVOU

Nočný krém sa odporúča používať na noc, po spomínanom dennom kréme, aby sa maximalizovali účinky.  Tento krém je svojou textúrou trochu hutnejší (zrejme preto ho mám zo všetkých najradšej), a tak rozdiel na pokožke spozorujete okamžite po jeho použití. Ráno sa pleť zobudí úplne mäkká, upokojená, zdravá a vyspatá.  Aj na svojom INSTAGRAME som pred časom oba tieto produkty odporúčala všetkými desiatimi, preto dúfam, že keď ich vyskúšate, dáte mi vedieť ako ste boli spokojní!


ZINKOVÁ MASŤ: PRE ZDRAVÚ POKOŽKU
Tip na zinkovú masť z lekárne som dostala pred 9 rokmi od dermatologičky, ktorú som navštevovala počas strednej školy, takmer každý týždeň. Súčasťou jej odporúčaní bol (na lekársky predpis) aj špeciálne namiešaný roztok zo zinku, ktorým som si potierala akné - nakoľko práve zinok má vysušujúce a antibakteriálne účinky, ktoré podporujú rýchlejšie hojenie. Po vysadení antikoncepcie (ktorá ma zázračne zbavila nedokonalostí) som sa k zinku opať vrátila, ale už vo forme bielej (voľnopredajnej) masti z lekárne. Vždy keď mám obdobie pred a počas menštruácie, či moje telo opäť napriaznivo zareaguje na rôzne interné/externé faktory, používam už 5 rokov práve túto masť. Stojí okolo 3 eur, a skutočne funguje.


KDE VŠADE MA MÔŽETE SLEDOVAŤ?

2 komentáre

  1. Všechny značky, které v recenzi zmiňuješ znám, dokonce s nimi mám i zkušenost. Astrid je za mě ozkoušená klasika, v oblibě mám hlavně jejich balzámy na rty, protože jsou naprosto skvělé. Od Mixy teď používám nějakou micelární vodu a jsem spokojená, rozhodně si nemůžu na nic stěžovat. Vypadá to, že máš docela komplikovanou pleť, nezkoušela jsi někdy něco takového? Myslím, že přírodní kosmetika by mohla být možná lepší, ale zase na Mixu si stěžovat nemůžu, protože je na citlivou pokožku jako stvořená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj , po porodu na takový problém povadlé poprsí. Vyřešila jsem to tak, že jsem podstoupila operaci na této klinice. Tam mi doručili kosmetiku, ale nejlépe bázi přírodní. Tak jsem začala používat tělový olej , a to arganový. Mohu říci, že velmi pomáhá. Přeji krásný slunečný den. M

    OdpovedaťOdstrániť

Back to Top