Tip na ideálny vianočný darček

O pár dní sú tu Vianoce a s nimi každý rok prichádza aj otázka, aké darčeky by potešili našich blízkych. My sme sa (spolu s celou rodinou) tento rok dohodli, že naše narodeninové oslavy, a neskôr aj Vianoce, budú čo možno najviac minimum waste, preto si vzájomne darujeme zážitok "ušitý na mieru", ktorý nám predá do života niečo hodnotnejšie - dlhodobú radosť i spomienku. Tým, že sme zatiaľ všetky darované zážitky absolvovali vždy vo dvojici, rozhodli sme sa, že tieto Vianoce si vzájomne zakúpime spoločný zážitkový darček, nad ktorým sme uvažovali už niekoľko rokov: kurz v škole varenia. Vy čo ma sledujete na sociálnych sieťach pravideľne, určite viete, že varenie je mojou najobľúbenejšou činnosťou, preto absolvovať školu varenia, mi prišiel ako ten najlepší nápad. Vybrali sme si teda kurz od školy varenia CHEFPARADE, ktorý nám priamo odporúčal môj tatino, nakoľko ho za posledné tri roky navštívil hneď niekoľkokrát. Pamätám si, že sa domov vrátil vždy nadšený, pretože si nielen (pod dohľadom profesionálneho kuchára) vyskúšal navariť hlavné menu talianskej kuchyne, ale aj spoznal nových ľudí so spoločným záujmom/nadšením pre varenie.


O CHEFPARADE:

  • je to najväčšia škola varenia, ktorá sa kurzom venuje už 9 rokov
  • vo svojom portfóliu ponúkajú viac ako 30 kurzov mesačne
  • aktuálne spustili aj novinku ONLINE KURZY VARENIA - teda pri objednaní kurzu dostanete potrebné suroviny na prípravu menu pre 2 osoby a spoločne cez videokonferenčnú platformu Zoom varíte s profesionálnym kuchárom na diaľku. (Viac informácií TU)
V súčasnosti ponúkajú zaujímavú akciu na vianočné darčekové poukazy 3+1, ktorá platí do 15.12.2020. Pri objednávke na stránke www.chefparade.sk stačí zadať svoje údaje s kódom 3+1 a zaplatíte len za 3 darčekové poukazy a štvrtý máte úplne zadarmo. Týmto spôsobom si môžete vytvoriť skvelý spoločný večer pri varení (po ktorom nebudete musieť umývať riady) či už s rodinou, priateľmi, vo dvojici - je už len na vás ako tie 4 poukážky využijete. Na kurzoch sa však varí v párnom počte, tak aj keby ste náhodou zavítali osamote, získate aj tak skvelého "parťáka" na večer.

Celá myšlienka ma mimoriadne nadchla, preto som si hneď vyhľadala oficiálny web školy varenia. www.chefparade.sk
Na stránke som si otvorila ponuku kurzov, ktorých menu a národnosť by bola najideálnejším výberom. Nevedeli sme sa rozhodnúť medzi thajskou, talianskou a japonskou kuchyňou, no napokon bol víťaz jasný. Rozhodli sme sa, že vyskúšame kurz japonskej kuchyne, nakoľko sme veľkí nadšenci pre Japonsko, jeho jazyk, kultúru a samotné anime. Kurz ponúka prípravu predjedla, v našom prípade teda omelety na japonský spôsob, tvorbu výbornej rybacej polievky s hubami. Hlavný chod japonskej kuchyne bude steak na teriyaki omáčke a budeme robiť aj dezert - koláč "vodnej kvapky".


Veľmi sa teším, pretože som ešte nikdy žiaden japonský pokrm nevarila, takže si myslím, že to bude skvelý spôsob na získanie nových skúseností. Zároveň sa aj teším, že na okamih vystriedam domáce prostredie za pohodovú atmosféru, kde získam nové skúsenosti a spoznám nových ľudí. 


UŽ MÁTE VIANOČNÉ DARČEKY KÚPENÉ, ALEBO VÁS TO EŠTE LEN ČAKÁ?

2 komentáre

  1. S urcitostou by som si vybral kurz v ktorom je hlavne jedlo talianska pizza :D

    OdpovedaťOdstrániť

Back to Top