Ako zachrániť zničený rúž?

Je piatok večer. Ustráchaná kráčam po temných bratislavských  uličkách, ktoré moju nervozitu ešte viac stupňujú. Jediné čo som schopná vnímať sú nepravidelné návaly silného vetra, ktorý neustále naráža o  ošarpané steny starých budov, čo má za následok dunenie -tvoriace nezvyčajné napätie.
Nie len silné fučanie vetra ale aj  mrholenie, sychravosť a tajomno, ktoré sa šíri celým mestom dokonalo popisujú situáciu a pocity aké mnou momentálne  premávajú. Beznádej. Neistota. Strach. Mám veľké šťastie, že v tom nie som sama. Každým jedným nárazom o popraskané kachličky  počujem ozvenu, ktorú nespôsobuje moja chôdza, ale Adamove nasledovanie môjho utekajúceho  tieňa. Vždy je pri mne, aj teraz...napriek tomu, že tomuto večeru sa upísal nedobrovoľne aj on.
Už by som sa  konečne mohla naučiť, že nie každý deň bude vysnívaný a dokonalý...ale niekedy nastanú situácie, z ktorých niet úniku. Tento deň bol toho príkladom. Keď musíte ísť na nejaké (večerné)  stretnutie  so známymi, je viac než pravdepodobné, že ľahkému či večernému  make-upu sa vaša tvár nevyhne. Ani u mňa tomu nebolo inak. Vedela som, že v podniku budeme dlhšie než som plánovala, a preto som si svoj obľúbený rúž hodila do batohu tiež (aby som si v prípade núdze rýchlo upravila pery). Samozrejme, ako to už býva zvykom, rúž sa mi nedopatrením otvoril a zlomil.
Okrem toho, že sa jednalo o môj najobľúbenejší odtieň, tak mi zničil aj vnútro batohu, ktoré sa mi nedá  ani (teraz) po týždni oprať úplne, avšak vďaka tejto "malej" nehode, sa s vami podelím o skvelý (internetový) tip na záchranu rúžu.

Čo budeme potrebovať?
  • Zlomený rúž/rúže
  • sviečku
  • lyžičku
  • nádobku (ja som použila prázdnu/umytú paletku očných tieňov od Catrice)

Ako prvé si zhromaždíme všetky polámané a pomliaždené kúsky rúžu.

Potom si rúžovú hmotu položíme na lyžičku a dáme nad plamienok (Pozor! NAD  a nie do priameho ohňa). Nahrievame, až pokým nevznikne úplne kvapalná konzistencia

Vylejeme do formičky, nádobky, vrchnáčiku...(kamkoľvek  si chcete uskladniť rúž).
Poznámka: Manipulujte s tekutinou opatrne a rýchlo, pretože má tendenciu tvrdnúť už po prvých sekundách.

Odložíme rúž do chladničky na 15 minút, aby poriadne stuhol.

Po vytiahnutí z chladničky, bude rúž pevný a pripravený zdokonaľovať vaše pery.

4 komentáre

  1. Tenhle návod už jsem viděla několikrát. Je super vědět, že i když se zničí tak jde dál využít. Ale díky bohu jsem to zatím využít nemusela, uf. Navíc jsem si i jistá, že bych časem na nějaký ten kalíšek zapomněla a nepoužívala. :D

    Medvědova slečna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda, aj ja mam tendenciu zabudat na "uschovane" veci v alternativnych nadobkach...ale pri tejto paletke sa mi to urcite nestane :)

      Odstrániť
  2. Super článok. Ja milujem červený odtieň

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť

Back to Top